Opleiding

ArcGIS Desktop

Voortaan heeft ESRI 2 applicaties voor al uw desktop GIS toepassingen, namelijk ArcMap en ArcGIS Pro. Beide softwareproducten bestaan in 3 verschillende licentieniveaus (Basic, Standard of Advanced), waarbij een hoger licentieniveau meer functionaliteiten impliceert.
 
ArcMap
ArcMap is dezelfde software die vroeger bekend stond onder de naam ‘ArcGIS for Desktop’. Deze desktop GIS toepassing laat toe om geografische informatie aan te maken, te wijzigen, te importeren, voor te stellen, te bevragen, te analyseren en te publiceren. 
 
ArcGIS Pro
Sinds de opkomst van 64-bit machines is ESRI volop beginnen inzetten op de ontwikkeling van een nieuwe desktop-toepassing, ArcGIS Pro, die specifiek werd ontwikkeld voor 64-bit computing. ArcGIS Pro laat zich dan ook kenmerken door performante geoprocessing. Verder is ArcGIS Pro uitermate geschikt om uw 2D kaartbeeld om te zetten naar een 3D scene. Met ArcGIS Pro is er ook een verregaande integratie met uw webGIS. Tenslotte is ArcGIS Pro context-gevoelig: tools of specifieke opties verschijnen alleen maar in de GUI wanneer ze ook effectief gebruikt kunnen worden op uw data die op dat moment zijn ingeladen. ArcGIS Pro is de toekomst voor al uw ESRI desktop-GIS!